علم معمولاً از خطا مبراست اما علما خيلی اوقات خطا می کنند.

شارژ هفته
شارژ ۱۱ گرگ ها گوزن‌های بدشانس رو نمی‌کشند؛ اونا گوزن های ضعیف رو می‌کشند! (از فیلم رودخانه ویند)
اینجا شارژ های هفتگی را جمعه به جمعه می نویسم.
دنبالم کن!
ثبت رایانامه در خبرنامه
ثبت شماره در خبرنامه

درباره ی وب گاه

دنیای عجیب و غریبی است این « دنیای ارتباطات » . در دنیای ارتباطات ، دیگر « انزوا » معنایی ندارد . هر چه باشی ، کارمند ، کاسب ، دانشجو ، طلبه ، عصری است که چه از روی خوشحالی و چه از روی ناراحتی باید گفت که « ارتباطات مجازی و سایبری » جایگزین بسیاری از ارتباطات فیزیکی شده است .

پدیده ای که اگر چه مشکلات بزرگی را برای جوامع بشری به ارث گذاشته اما بسیاری از مشکلات را از سرِ راه آنان برداشته است . اگر مردم را « نِت نِشین » کرده ، اگر مردم را « سرد » کرده ، حتی اگر مردم را « بی دین » کرده ( که من زیاد قبول ندارم ) و آنان را در « مواجهه ی با شبهات فراوان » قرار داده ، اما آنان را « بزرگ تر » کرده ، آنان را « آزاد » کرده و فرصتی بزرگ برای « توسعه ی فکر و اندیشه » در اختیارشان گذاشته است . باید قبول کرد که هر جا رشد و پیشرفتی بوده ، در سایه سار شیرین آزادی بوده و اینترنت ، فضایی آزاد برای بیان دیدگاه ها ، افکار و نظرات ، و آشنا شدن با دنیایی از تفکرات دیگران و دیدگاه های ارزشمند و قابل اعتنای آنان است . باید قبول کرد که اینترنت ، « بُعد مسافت » را برای ما بی ارزش کرده است .

اینترنت در واقع برای تضارب و انتقال افکار پدید آمده و برای گسترش معلومات و دانسته های بشر ؛ چنین چیزی چطور می تواند ماهیت شیطانی داشته باشد ؟ خدا نور است و علم هم نور است . اینترنت هم به نوبه ی خود ، نور است اما باید راه های استفاده ی صحیح از آن را دانست .

چرا همان گونه که اخلاق اجتماعی ، اخلاق دوستی ، اخلاق کاری ، اخلاق طلبگی و علم آموزی داریم ، « اخلاق سایبری »  نداشته باشیم ؟! اصلاً همین موضوع می تواند رسالتی شود بسیار بسیار بزرگ تر از آن رسالت های پوشالی که به دور خودمان بافته ایم .

دیگر ، نگرش همواره منفی و نسبتِ « شرّ مطلق » دادن به اینترنت و دیگر دستاورد های ارتباطی جدید بشر وارد نیست بلکه همه ی آن ها پدیده هایی هستند ما بین « خیر مطلق » و « شرّ مطلق » .

به هر حال بگذریم …

از نوجوانی وبلاگ نویسی می کردم . روزگاری وبلاگ من برو بیایی داشت برای خودش . اما گذشت و وارد حوزه ی علمیه شدم . « خلعِ سلاحِ سایبری » شدم . به اینترنت فقط در حدّ رفت و آمد به کافی نت دسترسی داشتم اما کم کم شرایط بهتر شد . اندک اندک نمونه هایی از حضور طلبه ها را در فضای سایبری دیدم ! « حوزه نیوز » را دیدم ، « رسا نیوز » را دیدم ، « طلبه بلاگ » را دیدم ، « اجتهاد » را دیدم . ( علاوه بر این ها وبلاگ های فراوانی را هم می دیدم که توسط طلاب به روز می شود . )

با چند تن از دوستانم  تصمیم گرفتیم یک پایگاه اینترنتی راه اندازی کنیم تا جایی باشد برای اجتماع مجازی ( سایبری ) طلبه ها . ایده ی جالبی بود . مثل تمام طلاب جوان دیگر ، خیلی آرمان گرا بودیم . پایگاهی راه اندازی کردیم به نام « پایگاه بزرگ طلبه ها » و خودمان نام اصلی آن را گذاشتیم « جامعه ی مجازی طلاب » . اندک اندک اما از شور و هیجانمان کم شد . به هر حال من هم طلبه بودم ! درس و بحث داشتم ، مدرسه داشتم ، شهریه ی ناچیزی داشتم و دوستانم هم همین طور بودند . خلاصه این که بی خیالش شدیم . شاید در آینده فعال تر شود .

بعد از مدتی به این نتیجه رسیدم که وب گاه مستقلی برای خودم راه اندازی کنم ، یعنی همین پایگاهی که شما اکنون مشاهده می کنید . ( البته وب گاه من از سال ۹۰ راه اندازی شد ولی در حال حاضر شما نسخه ی دوم آن را مشاهده می کنید که در سال ۹۴ با همت برادرم ، علی کریمی طراحی شد . )

بناست این جا مکانی باشد برای اندیشه ها و اندیشیدن ، برای افکار و تفکر ، برای نظرات و نظریه پردازی … خیلی برای این وب گاه وقت گذاشتم .

این بود قصه ی راه اندازی این وب گاه

پیشاپیش باید بگویم که اگر دیدید که آن طور که شایسته است « به روز » یا به قول معروف تر ، Update نمی شوم ، بدانید که درگیری ها و دغدغه ها فراوان است . پیشاپیش عذرخواهی میکنم .

ناگفته نماند که در طراحی جدید وب گاه مواردی هست که شاید بهتر باشد بدانید :

  • من مثل گذشته تمام تلاشم را برای بهتر نوشتن و به خصوص فارسی تر نوشتن به کار می گیرم . نوشته های من این جا با زبان فارسی معیار منتشر می شود . اما گاهی اوقات ممکن است مطلبی را به خصوص در بخش خاطرات ، به صورت محاوره ای بنویسم .
  • بعضی از علامت های نوشتاری مثل ویرگول و نقطه را با فاصله نسبت به کلمه ی قبلشان می نویسم ؛ گر چه خلاف قاعده است اما زیبا تر می شود .
  • قسمت های عکس هفته و شارژ هفته ، اگر خدا بخواهد و من بتوانم ، به صورت هفتگی به روز می شوند ( جمعه به جمعه ) و قسمت مطالب مورد علاقه هم دوره ی زمانی معینی ندارد .
  • در قسمت عکس هفته گاهی بیش از یک عکس در هفته خواهم داشت که با کلیک روی عکس ، سایر موارد را هم مشاهده خواهید کرد .
  • مثل گذشته نظرات شما بدون تایید من منتشر می شود و این را احترام به آزادی می دانم .
  • مثل گذشته بازنشر مطالب این وب گاه با هر نوع دخل و تصرف ، مجاز می باشد . 🙂
  • تقریباً تمام مطالب هنگام انتقال به نسخه ی جدید وب گاه ، ویراستاری و بازنویسی شده و برخی از مطالب نیز حذف شده است . همین جا از دوستانی که نظرشان به واسطه ی حذف مطلب ، حذف شده است عذرخواهی می کنم . 🙁